Konverteringsoptimering

Skal vi hjælpe med at få mere ud af dine besøgende gennem konverteringsoptimering (CRO)?

Hvad er en konvertering?

En konvertering er defineret som en eller flere bestemte handlinger som I ønsker jeres besøgende skal udføre på websitet, ofte også omtalt som jeres KPI(er).

Konverteringer kan inddeles i både hårde og bløde konverteringer. En hård konvertering sker sidst i købsprocessen og er en handling der kan tilskrives en reel værdi, for eksempel hvor den besøgende:

  • Gennemføre et køb i webshoppen
  • Bestiller en opringning eller materiale
  • Booker en tid eller et møde

 

En blød konvertering kan ikke tilskrives en direkte værdi, og indikerer en interesse i virksomheden eller produkterne. For eksempel kan en blød konvertering være følgende:

  • Tilmelder sig et nyhedsbrev
  • Følger virksomheden på sociale medier
  • Giver en anmeldelse
  • Besøger en bestemt side

Konverteringsoptimering (også forkortet CRO – Conversion Rate Optimization) handler derfor om at få mere værdi ud af jeres besøgende – øge konverteringsraten.

Hvordan udregnes konverteringsraten?

Konverteringsraten er forholdet mellem konverteringer og antal besøgende på websitet angivet i procent. Et eksempel på konverteringsraten i en webshop med 1.000 daglige besøgende og 14 daglige ordrer er derfor:

( 14 ordrer / 1.000 besøgende ) * 100 = 1,4%

Konverteringsraten er meget forskellig fra branche til branche og fra brand webshop til generisk webshop.

Hvordan gør vi?

Konverteringsoptimering består af en god del best practice, erfaring og indsigt i de besøgendes adfærd opstillet i hypoteser og afprøvet med A/B splittesting. Konverteringsoptimeering er en iterativ proces hvor der løbende skrues på forskellige parametre.

Optimering af dine funnels

Funnel- eller tragtoptimering handler om at finjustere din salgstragt og de forskellige stadier her i for at sikre flest konverteringer og fastholdelse af potentielle kunder.

Der findes ikke én perfekt salgstragt, så det vigtigste er at den er målbar. Ved hjælp af kontinuerlige iterationer med små ændringer og test, så kan du forbedre tragten og få mest muligt ud af dine besøgende.

Thomas Damkjær Larsen
Seniorkonsulent & Partner

Skal jeg kontakte dig?